V idealnem svetu bi lahko uporabili katero koli kavno kapsulo v vašem domačem stroju za stroke. To bi vam omogočilo dostop do na stotine okusov, moči in stilov kave v ponudbi – po različnih cenah. Na žalost to ni tako, in ko kupite stroj, ste omejeni na eno vrsto.

Kako torej krmariti po svetu strokov, vložkov in kapsul? Tukaj smo, da pomagamo.

Kavni Pod Proti Kapsuli Kave

Če menite, da so kavne kapsule in kavni stroki isto, potem premislite še enkrat. Po drugi strani pa imaš tudi nekako prav. Ta dva izraza bi se morala nanašati na različne stvari, v resnici pa se pogosto uporabljata zamenljivo. Zmedeni? Bomo razložili.

Kavni Stroki

Kavni strok ali blazinica je predpakiran odmerek mlete kave v papirnatem filtru, kot je okrogla čajna vrečka. Na voljo so v dveh vrstah: mehki in trdi.

Kavni stroki so na voljo v dveh vrstah: mehki in trdi.

Mehki slog se uporablja za pripravo kapljične kave v številnih aparatih brez tlaka (vendar ne Keurigs ). Trdi tip se uporablja za pripravo espressa v črpalkah in se imenuje tudi stroki za enostavno serviranje espressa (ESE).

Kavne Kapsule

Verjetno ste veliko bolj seznanjeni s kavno kapsulo. Odvisno od blagovne znamke so izdelani iz aluminija ali plastike za shranjevanje kavne usedline in včasih filtra. Aparati za kapsule proizvajajo kavo v stilu espressa, na primer z Nespresso, ali kavo po kapljicah pri znamkah, kot je Keurig. Morda boste slišali, da se te imenujejo kavne kapsule, kavni stroki, Nespresso stroki/kapsule ali K-skodelice.

Težava nastane, ker mnogi kapsule Nespresso imenujejo “stroki”. Če želite kupiti kavne stroke ali blazinice, boste verjetno morali natančno navesti, kaj iščete.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja